KOH SAMUI, CHAWENG

Vill börja med att skriva att det är himla kul att ni som läser kommenterar, då vet jag att ni hänger med liksom. Tar tacksamt emot alla fina råd (kiitos isi ja äiti että annate vähään tips missä voi syödä)

Vi har nu checkat ut från King's Garden Resort som vårat första hotell hette och bor nu några meter bort på Ark bar. Ett hippt ställe med massa backpackers och party mest hela tiden. Deras bar är som elin sade motsvarigheten till Borås Viskan, det är här folk hänger. Just nu, kl 00:43, är det full party i baren, här dunket ända hit. Det är lite mysigt på något vis.

Annars har vi mest bara solat och badat, festat och dansat. Äter försöker vi göra så ofta vi kan. Man blir inte så hungrig när det är så varmt. Men maten är sinnessjukt god. Tagit massage två gånger. Tar en timme. Man ligger i en hydda och blickar ut över havet och det kostar ca 40 kronor. Så himla fint så det går nog inte riktigt att ta in. Har även hunnit med att jogga på stranden här i Chaweng. Tove är så hurtig så hon peppade mig. Vi gick upp kl 7.30 i måndags och sprang säkert 5-6 km (halva stranden fram och tillbaka). Dog. Men det var det värt.

Igår fyllde Tove även år. Det firade vi med mat och dricka "Buckets" (en plasthink med gott innehåll ;)). Samma kväll var det även "Full Moon Party" på den närliggande ön Koh Phangan, vilket var huvudsyftet med våran tripp till Koh Samui kan man säga. Vi tog motorbåt ut till ön mitt i natten peppade till max. Tusentals med människor dansandes på stranden, neonfärger överallt, eldfacklor och galet bra musik. Att de spelade Avicci och Swedish house maffia var ju inte helt fel. När vi inte orkade mer tog vi båten hem igen si så där 4-5 på morgonen.

Imorgon ska vi bege oss från Koh Samui och åka vidare till Phuket. Det där med att ha framförhållning är ingen av oss så bra på. Vi skulle boka flygbiljetter med dessa var givetvis slut. Men vi ordnade det på annat sätt. Blir båt och bil så iväg kommer vi i alla fall.


Tove köper pannkaka.


Jag halvler lite fånigt en morgon när vi skulle äta frukost.


Middag på Captain Kirk i måndags där Tove åt haj, himla coolt!


Och i tisdags fyllde alltså Tove år och vi bjöd henne på frukost på colaste haket, Akwa restaurant.


Där kunde man äta frukost hela dagen och på väggarna hängde det konst gjord av lokala förmågor.


Detta är alltså rummet på Ark bar som vi checkade in på nu i tisdags.


Solstolar nästan precis nere i vattnet.


En av de goda luncher vi ätit.


Och detta är från imorse när vi sovit bara ca 4 h och åt maffigaste frukosten.


Bilder från Full moon partyt har jag inte hunnit lägga in på datorn ännu, så det får bli att jag lägger ut något nästa gång jag skriver. Ser för övrigt ut som en kräfta, för de som vill veta. På bilden ovan hade jag ännu inte fått så mycket färg, så slarvade lite med solkrämen idag bara för att jag tyckte det gick så långsamt. Tur att det finns aftersun. Säger då det.


Kommentarer
Postat av: Maral

Jag har läst! Åh ni verkar ha det helt underbart! Coolt med haj!! Glöm inte solskydd:) puss

2012-02-08 @ 19:47:24
Postat av: emma

looks wonderful. i karlskrona är det kallt och minus och snö. kram :-)

2012-02-08 @ 19:48:04
Postat av: emma

looks wonderful. i karlskrona är det kallt och minus och snö. kram :-)

2012-02-08 @ 19:48:59
Postat av: shiva

njuuuuuuuut!!!! det där är livet! =)

2012-02-08 @ 19:54:56
Postat av: Pappa

Ät alltid nylagad mat som fortfarande ångar av värme eller är riktigt kokt. Då dör alla farliga bakterier. När du köper frukt så köp endast sådana som du måste skala för att äta. Bröd är oftast helt säkert. Undvik sallad och okokta grönsaker och se till så att allt kött är genomstekt. Thailändarnas hamburgare kan i vissa fall se helt röda ut men det beror inte på dålig stekning utan på att köttypen ser ut så. Skulle du ändå få turistdiarré så drick mycket vätska trots att det rinner rakt igenom och ät dina magsjuketabletter du tog med dig. Då brukar det gå över.

2012-02-09 @ 18:46:59
Postat av: Pappa

Obs! Blir du biten av ett djur, hund, katt eller liknande vilda djur så måste du uppsöka läkare. Du kan få rabies. Inte för att rabies är vanligt i Thailand men det förekommer titt som tät. Symptomen kanske inte kommer förrän 6 månader senare men då är det försent och leder i 99,9% av fallen till döden. Kan du upptäcka att du fått rabies innan sjukdomen brutit ut så går den till 100% att bota. Thailand har massor av vildhundar som lever i symbios med människan i byarna och städerna. De är så gott som alltid snälla och söta. Om du leker med hunden och hundens tand råkar penetrera ditt hudlager (räcker med lite) så kan det vara kört. Varje år rapporteras fall av rabies bland djur runt om i Thailand.

Blir du ormbiten så skall du: 1. Hålla dig lugn 2. Gör den bitna lemmen så orörlig som möjligt 3. Snöra åt lemmen, minska blodflödet! 4. Ta dig till sjukhuset illa kvickt. Om du har möjlighet döda ormen som bet dig och ta med den till sjukhuset. Går inte det så försök beskriva ormens utseende så gott det går. Anledningen är att de måste veta vilken mängd och typ av motgift du skall få. Ger de dig fel motgift så är det verkningslöst.

2012-02-09 @ 18:50:47
Postat av: Pappa

Starka strömmar både under och på ytan är inte ovanliga i Thailand. Tänk på att man aldrig kan simma en längre stund mot en ström. Kolla om det finns varningsskyltar innan du plumsar i. Om du ser en röd flagga på en strand så betyder det att du inte ska bada. Anledningen är oftast på grund av strömmarna. Detta är ganska ovanligt inne vid stränderna men kan inträffa under regnperioder och lågsäsong. Tänk på att undvika sjöborrarna som finns överallt längs thailans kust. Dess taggar är långa och har en hulling med gift längst ut. De flesta typer är ofarliga för människan men kan bränna ordentligt. Dessutom fastnar hullingen inne i skinnet och blir svår att få ut.

2012-02-09 @ 18:54:49
Postat av: mamma

Vad härligt ni har det! Du fattar säkert att pappa hämtar ur artiklar sina kommentarer:) fast det är ju bra grejer! Var rädd om er och njut av semestern! Kram

2012-02-10 @ 11:37:48
Postat av: T

HAHA! Älskar din pappas kommentarer!

2012-02-10 @ 16:19:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0