WANNA GO SCUBADIVING???

Att blogga ofta är visst inget jag är så bra på. Är inte längre i Thailand utan Elin och jag har i våran tvåsamhet begett oss till Malaysia och Langkawi. Men först lite om tiden på Phi Phi.

Efter 3 nätter på guesthouset med scoutkänsla bestämde vi oss för att det fick vara nog. Vi sov i mögel, bokstavligt talat. Så vi packade ihop våra grejer och började leta nytt boende på Phi Phi. Vi gick och gick. Mycket var fullbokat i den prisklassen vi tänkte oss. När vi nästan hade gett upp så gick vi in i en gränd och där stod en handskriven gul skylt "Room avaliable - aircondition, shower, fridge - call Rick". Så blev det att vi hamnade i ett rum som ägs av Rick - en engelsman som åker/säljer/hyr ut mountainbikes och verkar vara en allmänt skön typ. Efter våran första natt i rummet knackade han på och meddelade oss att han sticker till Singapore och kommer tillbaka på måndag. Sedan fortsatte han med att säga att vi får gärna stanna kvar, men att vi gärna fick betala för 2 nätter till, resten kunde vi få bo gratis. Så vi betalade alltså för 3 nätter men sov där i 6 nätter. Vi tackade och tog emot. Ibland måste man ha lite flyt här i livet.

Vi stannade alltså på Phi Phi i 10 hela dagar. Det var helt fantastiskt. Vi träffade så mycket sköna människor och åt så mycket gott och svettades som djur. Men vi försökte att inte beklaga oss för mycket över värmen, det kändes liksom inte rätt. Och vart man än gick hörde man någon som frågade "Wanna go scuuubadiving??" eller thailändare på cykel som ropade "Piii Piii!".

Nu är vi alltså bara två, jag och Elin. Tove är i Bangkok, kom fram säkert och allt. Vi åkte till Krabi i tisdags för att idag ta en tidig bil samt en inte så tidig båt till Malaysia, Langkawi. Men mer om det i nästa inlägg. 

PHI PHI DON bilder


Häromdagen gick vi på en snorkeltur med en longtailbåt


Båten stannade vid monkeybeach och självklart tog vi kort med aporna


Och vi stannade även vid finaste lagunen där vattnet var så klart, så klart


Efter snorkling åt vi nudlar och soppa på plaststolar, plastbord och plastdukar - bästa thaiställetHade tänkt sätta ut fler bilder men det krånglar, så detta får duga.

Kommentarer
Postat av: Pappa

Täällä voisitte käydä!

Langkawi Cable Car & Sky Bridge

Om det inte blåser kan man ta linbanan till det över 700 meter höga berget Machincangs topp. Från utsiktsplattformarna och den krökta bron Langkawi Sky Bridge ser man ut över hela ön och ända till Thailand. Vid linbanans nedre station ligger turistbyn Oriental Village med restauranger, souvenirbutiker och ett eget hotell Geopark Hotel Oriental Village. Härifrån är det drygt 600 trappsteg upp till vattenfallet Telaga Tujuh mer känt som Seven Wells. Där kan man bada i bassänger som vattnet urholkat i berget.

2012-02-22 @ 20:47:58
Postat av: Pappa

Täällä voi myös uida!?

Seven Wells - Telaga Tujuh

Bada i bergen som omväxling till poolen och stranden. Ligger i närheten av linbanan.

2012-02-22 @ 20:50:56
Postat av: mamma

Vilka härliga bilder! Ha det så kul i langkawi, det är säkert vackert där! Kram

2012-02-23 @ 11:33:25
Postat av: shiva

åh vad härligt allt ser ut och du är brun och fin, trodde du skulle vara lik en krabba nu men hade fel ;P skönt att ni har begett er till att annat land för att se mer av asien, an knappt vänta tills jag får se dig och höra om allt. puss puss

2012-02-23 @ 21:52:07
Postat av: Heidi

haha pappa är verkligen insatt i din resa, han är snäll han våran pappa :) så fina bilder och du är så fin!<3 vad bra att ni fick sova några nätter grattis! :D saknar dig kära syster,ta hand om dig! puss och kram<3

2012-02-26 @ 23:02:37
URL: http://hejdilicious.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0